Vihersuunnittelu

Luotettavaa ammattiosaamista jo yli 50 vuoden ajan

Vihersuunnittelu

Olemme suunnitelleet vuosien varrella huomattavan osan toteuttamistamme kohteista itse. Palveluksessamme on tällä hetkellä mm. kaksi suunnitteluhortonomia. Teemme neuvontakäyntejä, luonnoksia tai yksityiskohtaisia pihasuunnitelmia työselityksineen. Toteutusidea voi olla kynäpiirros tai esim. Vectorworks-ohjelmalla tehty suunnitelma. Tärkeintä on kuitenkin ammattitaito, hyvä kokemus ja ennen kaikkea onnistunut ratkaisu.

Teemme myös vihersisustussuunnittelua ja toteutusta. Suunnittelijamme kertovat mielellään asiasta lisää.

 

Pihasuunnitelma

Teemme pihasuunnitelmat tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Suunnittelupalveluissa olemme erikoistuneet yksityis- ja yritysasiakkaiden sekä taloyhtiöiden pihoihin.

Pihasuunnitelman laatiminen aloitetaan tapaamisella paikan päällä. Silloin on hyvä olla pihan asemapiirros ja muut mahdolliset piirrokset käytettävissä. Rakennuksen julkisivu- ja pohjakuvista näkee ovien ja ikkunoiden sijainnit ja mitkä tilat kunkin oven ja ikkunan takana sijaitsevat. Käynnin aikana suunnittelija kartoittaa pihan nykytilanteen, selvittää asiakkaan toiveet ja tarpeet pihan suhteen. Samalla sovitaan suunnittelualueen rajat ja haluttu suunnittelutarkkuus.

Suunnitelman hinta määräytyy pihan koon, maaston muotojen, sovitun suunnittelutarkkuuden sekä asiakkaalle toimitettavien asiakirjojen perusteella. Pihan koko ei suoraviivaisesti vaikuta kustannuksiin. Samojen tarpeiden sijoittaminen noin 700 m2 rinnetontille on huomattavasti haastavampaa kuin 2000 m2 peltotontille.  Maastoltaan vaihteleva piha on haasteellisempi suunnitella ja se vaikuttaa myös kustannuksiin.


1. Yleissuunnitelma

Yleissuunnitelmassa on esitetty pihan tilanjako eri toiminnoille:
- ajoväylät ja pysäköinti
- polut, käytävät
- oleskelualueet
- leikkialueet, harrastukset
- kodinhoito (tomutus, pyykinkuivaus, polttopuut yms.)
- kasvimaa, marjapensaat ja hedelmäpuut
- muurit, pengerrykset, vesiaiheet

Alueiden pinnoitteet esitetään tyyliin: nurmikko – luonnontilainen alue - sora – betonikiveys – liuskekivipolku yms. Kasvillisuus määritellään kasvien koon ja tyypin mukaisesti: yksittäiset puut – yksittäispensaat – pensasryhmät – perennaryhmät yms. Pihan perusvarustus: tomutusteline, kuivausteline, kalusteryhmät, grilli, huvimaja, leikkivälineet, valaisimet yms.

Yleissuunnitelma sopii omatoimirakentajalle, joka haluaa itse lopullisesti valita kalusteet, kasvilajit ja kivimallit. Ulkopuolista urakoitsijaa käytettäessä on syyttä tarkentaa materiaalit ennen töiden aloittamista.


 
2. Vihersuunnitelma

Mittatarkka suunnitelma, jossa on pihan tilanjaon lisäksi yksityiskohtaisesti määritelty kasvillisuus, pinnoitteet. kalusteet ja varusteet ja annettu niiden määräluettelot urakkalaskentaa varten. Viherrakentamisen yleisestä työselityksestä (VRT ´11) poikkeavat työohjeet annetaan kirjallisena poikkeamatyöselityksenä.

Vihersuunnitelman hinta muodostuu omakotitontilla pihan koosta ja maaston muodoista riippuen.  Mahdollisesti tarvittavat leikkaus- ja rakennekuvat (esim. tukimuurit, rappuset yms.) hinnoitellaan erikseen.

Pyydä suunnittelijaltamme hinta-arvio pihasi suunnittelusta.